Home

Absolvoval Státní konzervatoř v Praze ve třídě profesora Miloše Veselého. Perkusista velmi širokého žánrového záběru spolupracuje jak s jazzovými kapelami, tak v doprovodných kapelách největších tuzemských hvězd populární hudby.

"Pavel Plánka – Blíženců král, s bystrou hlavou a neuvěřitelně mrštnou rychlostí inteligentně komunikovat,

k popukání pobavit a rafinovaně koketovat. Legenda mezi českými perkusisty, excelentní hráč s láskou ke všemu krásnému a kvalitnímu. V jeho tajemném kufru je všechno na co lze hrát a na všechno s přehledem umí.

Na tympány ho ale musíte slyšet!“

Martin Kumžák

Portfolio

 

SKUPINY A SÓLISTÉ:

4 Tet Jiřího Korna

Aleš Háma

Balet UNO, Richarda Hesse – divadlo Smith Tivoli – Hamburg

Blue Effect

Boom band – Helena Vondráčková, Karel Gott

Daniel Landa

David Koller band

Hana Hegerová

Hanka Křížková

Janek Ledecký

Jaromír Nohavica

Jaroslav Samson Lenk

Jaroslav Svěcený

Kabát

Laco Deczi – Jazz New York Celula

Lenka Filipová

Luboš Andršt

Lucie

Marie Rottrová

Moondance orchestra Martina Kumžáka

Nerez

Ondřej Smeykal – Elektro didgeridoo

Pájky Pájk Quintet Martina Kumžáka

Pavlína Jíšová

Rudolf Měřinský – loutna

Rythm Desperados

Shalom – Petr Muk

skupina Neřež

St. Johnny blues band

Support Lesbiens

Šum svistu – Daniel Nekonečný

 

MUZIKÁLY:

Drákula

Galileo

Hair

Hamlet

Mauglí – dětský balet tančírny Petra Čadka

Rusalka

West side story

 

Nehudební sféra:

Ředitel Městského muzea ve Stříbře (2006 – 2010)

Video

 

Diskografie

 

Alice: Ústa hromů (1994)

Anna K: Já nezapomínám (1993)

Bonsai: Rozpad kolonií (1997)

Čtyřtet 1st (2004)

Čtyřtet 3rd (2008)

Dan Bárta, Alice (1995)

Daniel Hůlka (1997)

Daniel Hůlka: Mise (1998)

Daniel Hůlka: Rozhovor (2000)

Daniel Hůlka: Živé obrazy (1999)

Družina: Tragare (2006)

František Stralczyncký: Na skleničku s Napoleonem (1993)

Hana Křížková: Jak asi voní štěstí (2007)

Hop Trop – Samson a jeho parta: Proč bychom se netopili (1996)

Hotline: Still calling (1993)

Hudba k filmu: Bolero (1994)

Hudba k filmu: Poslední přesun (1995)

Hudba k filmům Báječná léta pod psa, Amerika nebo k muzikálům Dracula, Galileo, Rusalka.

Ilona Csáková: Kosmopolis (1998)

Iveta Bartošová: Ve jménu lásky (1999)

Jana Levitová – Vladimír Merta: Sefardské inspirace (1996)

Jana Lewitová: Sephardic Songs (1993)

Janek Ledecký: Jenom tak (1994)

Janek Ledecký: Mít kliku (1997)

Janek Ledecký: Na chlvíli měj rád (2001)

Janek Ledecký: Některé věci jsou jenom jednou (1995)

Jarek Nohavica: Babylon (2003)

Jarek Nohavica: Divné století (1996)

Jarek Nohavica: Koncert (1998)

Jarek Nohavica: Moje smutné srdce (2000)

Jaromír Nohavica: Babylon (2003)

Jaroslav Samson Lenk, Vlasta Redl, Slávek Janoušek: Zůstali jsme doma (1988)

Jaroslav Samson Lenk: Mé hodné písně (1992)

Jaroslav Samson Lenk: Slunečno (2006)

Jaroslav Uhlíř, Zdeněk Svěrák: Ať žijí duchové II (2004)

Jiří Bílý: Na tělech ryb (2007)

Jiří Bílý: Neptej se (2000)

Karel Gott: Jdi za štěstím (2005)

Lenka Filipová: Svět se zbláznil (1997)

Lenka Filipová: Za všechno může láska (1999)

Live multimedia show – Lewron orchestra (1995)

Lucie Bílá: Úplně nahá (1999)

Lucie v opeře: DVD (1992)

Lucie: Černý kočky mokrý žáby (1994)

Lucie: Lucie v Opeře (2003)

Marie Rottrová & spol. 1987

Marie Rottrová: Podívej (2001)

Michal Tučný: Kosmickej Vandr 1997

Muzikál Monte Christo (2000)

Muzikál Vlasy (Hair) (1997)

Muzikál: Janek Ledecký : Vánoční zázrak (2011)

Na kloboučku 1,2 – Michal Pavlíček (1995)

Nerez: Ke zdi (1990)

Neřež (1998)

Neřež: Ještě jednou (2001)

Nezmaři: Přej a bude Ti přáno (2000)

Oskar Petr: Krev, bláto, slzy (1994)

Pavel Dobeš: Zpátky do trenek (1992)

Pavel Foltán: Double live & Ad Hoc (

Pavla Milcová & Tarzan Pepé (1998)

Pavlína Jíšová: Láska je nádech (2001)

Pavlína Jíšová: V proutěném křesle (2003)

Petr Vrobel: Mandolin In Time 2 (2002)

Písničky Jaroslava Samsona Lenka a Máci 1987

Pocta Zuzaně Navarové a Klára Vytisková (2009)

Půjdem spolu do Betléma (1990)

Rhythm Desperados: Volcano (2006)

Roman Dragoun (2009)

Roman Dragoun: Stín mý krve (1995)

Samson a jeho parta: Popíček (1998)

Song of The Sephardic Jews (Písně Sefarditů): Daniela Demuthová, Rudolf Měřinský (1996)

Super koncert 1 ročníku soutěže Česko hledá SuperStar: DVD (2004)

Support Lesbiens: Tune Da Radio (2002)

Šum svistu: Rytmy z ráje (1994)

The Bunch of No-Hoperg (1994)

The Hamleti a hosté v Lucernabaru: DVD (2005)

Třešňák/Korman/Koller: Koláž (1995)

Tutu: Mr. Jazzman (1991)

Veleband: Jazzové nebajky po letech (1996)

Vitacit: Máte se hnout (1992)

Vlaďka Bauerová: Jak chutná láska (2006)

Zuzana Navarová: Caribe (1992)

Telefon: +420 602 365 444 Email: pavelplanka@seznam.cz © Všechna práva vyhrazena.